luns, 14 de abril de 2014

COCIÑANDO NO COLE: PIZZA

O día antes de dar vacacións, os da clase de 4 anos rematamos o noso proxecto sobre os alimentos, no que aprendemos un montón de cousas. 

Quixemos despedir o proxecto coas mans na masa. Na clase falaramos dos produtos frescos, que se obteñen dos animais ou dos vexetais e que xa se comen directamente: leite, tomates, cenorias, ovos, etc... (despois de lavalos e a veces cociñalos); e tamén falamos dos produtos elaborados, que se obteñen mezclando diferentes produtos. 

Por iso decidimos facer pizza, un produto elaborado no que cada un usou diferentes alimentos para darlle o seu toque de pizzero. 

Na clase vimos a receta da masa (cada un escribiu a súa), porque despois a pizza leva o que cada un imaxine!



Despois de lavar as mans ben lavadas, subimos á cociña para poñernos mans a masa (literalmente jeje). 
O primeiro paso foi amasar ben amasado un pouco de masa para unha mini pizza.




Levamos estas masas para casa (xa nos diredes que tal quedaron) e montamos as pizzas cunhas que fixo e precoceu a profe na casa, porque senon non nos daba tempo.


Cada un botoulle os ingredientes que quiso e pasamolo pipa mezclando e elexindo o que mais nos gustaba a cada un.


Queredes velas? quedaron pizzas do mais variado.


Esperamos que coceran tomando un zumiño: que ben cheiraba na cociña!


Despois baixamos á clase para comelas... estaban delicioooooosas!

Encántanos cociñar!!

Ningún comentario:

Publicar un comentario